Kako potekajo naša srečanja?

V našem stegu Šentjernej 1 imamo 3 različne starostne skupine:

VOLČIČI IN VOLKULJICE: 3. DO 5. RAZRED OŠ
IZVIDNIKI IN VODNICE: 6. RAZRED OŠ DO 1. LETNIK SŠ
POPOTNIKI IN POPOTNICE: 16 – 21 LET

Vsako izmed vej vodi skupina voditeljev (3-4 voditelji), ki pripravljajo srečanja po skavtski metodi. Med letom srečanja potekajo med vikendi po starostnih skupinah, včasih pa ima srečanje kar cel steg (vse veje - od najmlajših do najstarejših) skupaj. Poleg tega se jeseni za vikend odpravimo na jesenovanje, pozimi na zimovanje in poleti pa za več dni (odvisno od starostne skupine) na poletni tabor. Aktivnosti pa so zelo različne, za vtis si lahko pogledate arhiv fotografij ali pa nas spremljate na facebooku - Šentjernejski skavti (klik).

Volčiči in volkuljice imajo ponavadi srečanja ob sobotah dopoldne (9-11h), v skupini  je največ 24 otrok ter njihovi voditelji. Aktivnosti potekajo večinoma zunaj, v naravi. Natančen razpored srečanj dobite pravočasno po pošti, včasih pa voditelji starše obveščajo tudi po smsih.  Več si lahko preberete TUKAJ (klik). 

Tudi srečanja izvidnikov in vodnic potekajo največkrat ob sobotah dopoldne, nekajkrat pa imajo tudi vodova srečanja (srečanja v manjših skupinah, ki jih vodi vodnik). Obveščanje o srečanjih prav tako poteka po pošti ali smsih. Več o veji si lahko prebereteTUKAJ (klik).

Popotniki in popotnice bodo imeli srečanja po dogovoru - največkrat med vikendi, vse glede obveščanja in podobno se boste dogovorili na prvem srečanju z vašimi voditelji. Več informacij o popotnikih in popotnicah pa si lahko preberete TUKAJ (klik).