začetek SKAVTskega leta 2011/2012

Kaj je to - mokro, ognjevito, skavtsko, odbito ter polno novega vetra in moči?
To je novo skavtsko leto stega Ognjevitih petelinov.

Po doooolgih počitnicah, se je v petek 7. oktobra spet začelo težko pričakovano novo skavtsko leto. Že tedne prej s(m)o skavti že radovedno spraševali svoje skavtske voditelje, kdaj se bodo skavti sploh začeli, saj smo sami že krepko zakorakali v novo šolsko leto.

Tako smo se v petek ob 19.00 v župnišču zbrali novih dogodivščin željni skavti in po pozdravu nove stegovodkinje Mateje in okrepljene ekipe voditeljev, vsi nestrpno čakali kaj novega nam bo prineslo to skavtsko leto. Razdelili smo se k svojim voditeljem vej, starši pa so bili povabljeni v dvorano, kjer so izvedeli kopico pomembnih informacij o novem skavtskem letu in skavtih v Šentjerneju. Skavti smo v tem času po posameznih vejah k odhodu pospremili svoje soskavte, ki so prestopili v drugo vejo, manjkalo pa ni niti zabavnih – mokrih dogodivščin v dežju. Saj veste: Skavt ne pozna dobrega in slabega vremena, ampak samo dobro in slabo opremo. Mi smo bili dobro opremljeni z navdušenjem, ki se je nato preselilo v župnijsko cerkev, kjer smo se skupaj zbrali tako starši kot tudi skavti. Začeli smo s prehodi in prisluhnili zgodbi o drevesu Gorjanskih medvedov, iz katerega so pognale 4 veje in 18 korenin, pa tudi številne majhne koreninice in katerega del smo vsi šentjernejski skavti. 

V nadaljevanju so v osprednji del cerkve pristopili vsi voditelji posameznih vej in njihovi skavti, ter skozi pot preživetja, ki je potekala po sredini cerkve povabili tudi skavte, ki so se jim v njihovi veji pridružili letos. Novi skavti so pot preživetja več kot uspešno opravili in dokazali, da so res primerni za sprejem med Ognjevite peteline. Začetek skavtskega leta smo zaključili z blagoslovom našega novega kaplana Sašota in se nato vsi polni pričakovanj in z nasmeški do ušes vrnili domov.

Dej povej, kdaj se vidimo na naslednjem srečanju :)?

p.s. Pomembno obvestilo! Iščejo se fotografije, majhne, velike, posnete z mobilnikom, hecne... iz začetka novega skavtskega leta. Najditelj bo nagrajen z brezplačno reklamno objavljenim, okrepljenim njegovim imenom in priimkom na novi skavtski spletni strani. Se splača :)

Objavljeno v STEG, novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.